Μέλη

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

"Οι αναμνήσεις φυλάσσονται....!"




Καλοκαιράκι πλέον για τα καλά! ... Έχεις κάνει τις απαραίτητες κινήσεις?! Ποιές είναι αυτές ε??! Θα σου πω το πιο σημαντικό..η επιλογή του ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΗ στη βάρκα για το άγνωστο! Όπως όλοι, έτσι και εσύ έχεις το εξής δίλλημα ...Παρέα, σχέση ή και τα 2? Με ποιόν θα ταξιδέψω φέτος? Ο σοφός και αντικειμενικός κριτής ίσως έλεγε ότι ασφαλώς πρώτα αποφασίζεις μαζί με τον άνθρωπο σου... Είναι διατεθειμένος να σε ταξιδέψει?? ΌΧΙ, δεν πρόκειται να κυλιστείτε στην άμμο φιλώντας ο ένας τον άλλο με πάθος, οπώς στις αμερικανίες που βλέπουμε ή στον εκάστοτε.. κουλτουριάρη γαλλικό κινηματογράφο, αλλά ούτε και να σχηματίσετε με καλάμια απο μπαμπού καρδούλες με αρχικά σας.... Αυτά πέρασαν!! Έτσι σου περνάει απτό μυαλό (για την ακρίβεια, στο πίσω μέρος του μυαλού!) η ιδέα των διακοπών με την παρέα...

Δεκαετία του ’90,ένα άμυαλο μαθητούδι σαν εσένα χάρασε στα θρανία το αρχικό του, το σύμβολο της πρόσθεσης και το αρχικό του άλλου του «μισού»! Το καλοκαίρι αυτό το σκηνικό μεταφερόταν στην «ερημική» σας παραλία. Αλήθεια, αυτό το αρχικό πόσες φορές άλλαζε κατα τη διάρκεια της εφηβείας?! ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση η απάντηση να ‘ναι διαφορετική.. «ΠΟΛΛΕΣ!!» Αυτός, ίσως, είναι και ο λόγος που χρόνο με το χρόνο ο πόθος σου για τις πρώτες διακοπές με τους φίλους γίνεται ολοένα και πιο έντονος. Οι πρώτες διακοπές με φίλους μένουν χαραγμένες, μέσα σ’αυτό το κατασκεύασμα που πολλές φορές κατα τη διάρκεια της ημέρας υπολειτουργεί  αλλά τις κρίσιμες στιγμές είναι πάντα εκεί! Ο εγκέφαλος, λοιπόν, κάνει print screen, των εικόνων  που βίωσες, και αποθήκευση στο πρόχειρο .Για ποιο λόγο η αποθήκευση γίνεται πάντα στον σκληρό δίσκο και όχι σε memory stick ή σ΄ ένα εξωτερικό σκληρό?!

Η αιτιολόγηση είναι η πλέον απλή! Όπως κι αν πέρασες σε αυτές τις διακοπές, ήταν οι πρώτες σου και θες να τις έχεις άμεσα διαθέσιμες,  να τις διηγείσαι μέχρι ο σκληρός σου να καεί...κοινώς μέχρι αυτές να θαφτούν εν τόπο χλωερό! Γίναμε μακάβριοι αλλά το προσπερνάμε...όπως τις διακοπές με το έτερον ήμισυ!

Κακά τα ψέματα, είσαι και εσύ  μία απ’ αυτές που στο τσαντάκι σου έχεις το usb, το οποίο όλως τυχαίως περιέχει τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια από τις παραλίες και το ξενοδοχείο που σε πήγε ο καλός σου... Να σε ρωτήσω κάτι? Αν θες απαντάς! Αυτό το περιεχόμενο που υποτίθεται περιέχει τις πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή σου γιατί δεν είναι αποθηκευμένο στον «σκληρό» σου αλλά κάπου παραπεταμένο μες τη τσάντα σου? Ο κίνδυνος να χαθεί ή να ξεχαστεί κάπου είναι ορατός... Μήπως, όμως αυτό που σου λέω το γνωρίζεις ήδη? Μήπως εσκεμμένα  βρίσκεται σε flashaki και όχι στον υπολογιστή σου?

Δεν θέλω να σε κουράσω...θέλω πολύ απλά να σου δώσω να καταλάβεις οτι οι φίλοι σου είναι χαραγμένοι σε όλο σου το είναι....Οι προστριβές σας δεν θα σας χωρίσουν ποτέ! Η μόνη αρνητική λέξη που υπάρχει στο λεξιλόγιο σας είναι «αποστασιοποίηση» και αυτή είναι πάντα προσωρινή ενώ οι σχέσεις είναι σαν το usb…αλλάζουν, φθείρονται και χαλάνε! Αυτός είναι και ο λόγος που αποθηκεύονται εκεί! Στον «σκληρό» μας υπάρχουν μόνο αρχεία, τα οποία ανα τακτα χρονικά διαστήματα πάνε στον κάδο ανακύκλωσης ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗ και αυτό γιατί το stickακι μας τα έφερε ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ στον υπολογιστή μας.Κατά τύχη αυτά είναι από διακοπές με τη σχέση μας μα ποτε με τους φίλους μας.Ξέρεις γιατί?! Εσύ η ίδια έχεις φροντίσει τις αναμνήσεις με τους φίλους σου να τις φυλάξεις παντού.. στο μυαλό, στην καρδιά, στο pc,στο usb, στον εξωτερικό σκληρό  σου... ακόμα και τυπωμένες σε χαρτί ακριβό,σαν αυτό της φωτογραφίας!

ΜΗΝ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ...η καρδια σου έχει αποφασίσει «’ο,τι εχει να κάνει με σχέση να φυλάσσεται πολύ πρόχειρα»... Σε αυτή την εντολή υπακούει ο «σκληρός» σου και αμέσως κάνει cut and copy στο πρώτο στικάκι που θα βρεθεί μπροστά σου!
Άνοιξε το pc σου.. σε προκαλώ! Πήγαινε στα αρχεία σου και δες... έχεις όλες τις φωτογραφίες με τους φίλους σου ακόμα και μ’αυτους που στην προκειμένη φάση έχετε χαθεί!

Συμβαίνει το ίδιο και με τις σχέσεις που είχες μέχρι και σήμερα???????????

*by the voice of ... Billouk! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου