Μέλη

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αγαπάτε καταλλήλους



Τι  σημαίνει να είσαι προτεραιότητα κάποιου? Να σε βάζει πάνω από όλα? Ποια είναι αυτά τα «όλα»? και ποιος τα καθορίζει?!

Όπως λέει και ο «Μπάμπης» στο νεοελληνικό λεξικό του, προτεραιότητα είναι
 ‘η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιον να προηγείται σε μια σειρά αναμονής’.

Κάτι οι τελευταίες ημέρες του μήνα, κάτι οι συντάξεις που μαζεύουν όλη τη γερουσία στο meeting point του γεμάτου με καρέκλες θαλάμου της τράπεζας, πήρα αριθμό προτεραιότητας για να εξυπηρετηθώ το 172.. Και το κοντέρ έγραφε μόλις 59… Ώρες κουτσομπολιού και παραπόνων για τους ηλικιωμένους, ώρες πληκτικές για κάποιον πιο νέο.. Είναι αυτές οι ώρες που μασάς σα κατσίκα την τσίχλα σου και αρχίζεις τις αμπελοφιλοσοφίες σου και τις εσωτερικές σου αναζητήσεις!

Προτεραιότητα στις ανθρώπινες φιλικές και ερωτικές σχέσεις είναι να είσαι ΕΣΥ και Μ.Ο.Ν.Ο εσύ πρώτος από όλους στο μυαλό των άλλων. ΕΣΥ και μετά από εσένα το ChaOs.. Μετά από εσένα το τίποτα, όπως έλεγε και ο Σάκης..  

Στην πραγματικότητα όμως, προτεραιότητα για τους περισσότερους είναι η «καβάτζα της τελευταίας στιγμής», αυτός που θα πάρεις όταν ξεμένεις το Σαββατόβραδο και ξέρεις πως θα σε ακολουθήσει, για να τα τσούξετε μέχρι πρωίας και να μπανίσετε γκομενάΚια.

Αυτοί οι δήθεν τύποι που σε έχουν δήθεν προτεραιότητα τους, θα σου πιπιλίσουν τα αυτιά ότι είναι «διαφορετικοί από τους άλλους», πως «σε νοιάζονται όσο τίποτα», πως « δε μπορούν χωρίς εσένα», πως «είσαι τα πάντα γι’ αυτούς».

Η πραγματικότητα είναι πως ΝΑΙ. Αυτοί οι τύποι με τις λάθος προτεραιότητες είναι όντως διαφορετικοί από τους ελάχιστους original που μπορεί ακόμη να κυκλοφορούν εκεί έξω και μάλιστα τους χαλάνε και την πιάτσα. Επίσης, ναι σε ‘νοιάζονται’ όσο αξίζει ένα ΤΙΠΟΤΑ. Και ακόμη, δεν μπορούν χωρίς ‘εσένα, εμένα, αυτήν, τον άλλο, την παράλλη…’ γιατί πολύ απλά δεν αντέχουν τη μοναξιά και ψάχνουν κάθε δυνατό τρόπο να γεμίσουν το χρόνο τους χρησιμοποιώντας εσένα και τους καλούς σου τρόπους.

Αν δεν υπήρξες εξ αρχής πρώτη προτεραιότητα για κάποιον, δε θα γίνεις ΠΟΤΕ. Όσο και αν το προσπαθήσεις, όσο και αν πιστεύεις πως κάποτε θα τα καταφέρεις, πάντα θα έρχεσαι δεύτερη/-ος. Θα ζεις εγκλωβισμένη και αγκιστρωμένη δίπλα στον άνθρωπο που για εσένα είναι πρώτη σου προτεραιότητα, ο κόσμος σου όλος, η πηγή της ενέργειας σου, η μόνιμη σκέψη σου το πρωί όταν ξυπνάς και το βράδυ όταν κοιμάσαι. Και αυτός ο «άλλος» που δε σε είχε ποτέ πρώτη του προτεραιότητα, πάντα θα βρίσκει τρόπους για να σε απογοητεύει, είτε γιατί θα προτιμάει να βγει με την παρέα του να κρεπαλιάσει παρά να σαλιαρίσει μαζί σου είτε γιατί θα βάζει τις επιλογές της ‘μαμάκας και του μπαμπάκα’ πάνω από τις κοινές σας επιλογές.

Πόσο δύσκολο είναι να ‘γυρίσεις την πλάτη’ σε κάποιον που αγαπάς (είτε αυτός είναι φίλος σου, είτε η σχέση σου) απλά και μόνο γιατί μπούχτισες να φτάνεις συνέχεια δεύτερη και καταϊδρωμένη; Πόση θάρρος θέλει να ξυπνήσεις από το παραμύθι σου και να δεις πως δεν είσαι η πριγκίπισσα του δικού σου πρίγκιπα;;;

Αν δεν υπήρξες εξ αρχής πρώτη προτεραιότητα του άλλου, ΦΥΓΕ όσο είναι νωρίς, γιατί κάπου εκεί έξω μπορεί ένας γλυκός και ‘ξυπόλυτος πρίγκιπας’ να ψάχνει και αυτός την πριγκίπισσα του και να θέλει να σε βάλει ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα στη ζωή του. Να είσαι γι’ αυτόν, πρώτα ΕΣΥ και μετά όλοι οι άλλοι.. Να είναι ικανός να κυνηγήσει το άπιαστο για την πάρτη σου, να ξεχνάει τα άγχη και τα προβλήματα του όταν βρίσκεται δίπλα σου, να σε φιλάει κάθε φορά σαν εκείνη την πρώτη σας φορά και να σε κρατάει αγκαλιά σα να μην υπάρχει αύριο…

Δεν ήθελα άλλο να χάνω το χρόνο μου μέσα στην τράπεζα περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά μου. Έδωσα την προτεραιότητα που είχε το νούμερο μου έναντι άλλων σε έναν αργόσχολο γλυκό παππούλη που ότι είχε μπει μέσα και έψαχνε να βρει κανένα γνωστό του, με ευχαρίστησε και εγώ βγήκα ανυπόμονα έξω για να συναντήσω τους ανθρώπους που θα με βάλουν εξ αρχής πρώτη τους προτεραιότητα και θα αξίζει να μείνουν στη ζωή μου..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου